gototop
Lakossági Tájékoztatás Koronavírussal Kapcsolatban

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ!

Tisztelt bezenyei és papréti lakosok!

Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy Magyarország Kormánya, a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

 

Fentiekre tekintettel a Hegyeshalom Közös Önkormányzati Hivatal Bezenyei Kirendeltsége

(9223 Bezenye, Szabadság u. 50.) vonatkozásában a személyes ügyfélfogadást 2020. március 17. (kedd) napjától a rendelkezés visszavonásáig, határozatlan időre felfüggesztem.

Kérem a Tisztelt Ügyfeleket, hogy lehetőség szerint telefonon vagy elektronikus úton intézzék ügyeiket. Kollégáink a 96/223-074 és  a +36-20-2281839 telefonos elérhetőségeiken, valamint Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , illetve a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailben továbbra is szíves rendelkezésükre állnak.  Az elektronikus úton történő ügyintézés továbbra is biztosított.

 

A koronavírus járvány terjedése miatt, a koronavírus-fertőzés megelőzése, terjedésének lassítása érdekében a Bezenyei Százszorszép Óvodában (székhelye: 9223Bezenye, Tanácsház u. 4. )  2020. március 17. (kedd) napjától a rendelkezés visszavonásáig, határozatlan időre rendkívüli szünetet rendelek el.

Amennyiben a gyermekek otthoni felügyelete nem megoldható, szülői igények alapján, indokolt esetben az intézmény biztosítja munkanapokon a gyermekek napközbeni, kiscsoportos felügyeletét és igény esetén a közétkeztetést.

Kérem a Tisztelt Szülőket, hogy igényeiket 2020. március 16. (hétfő) napjától a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül, folyamatosan, közvetlenül az intézményvezető felé szíveskedjenek jelezni, a következő elérhetőségen: +36-20-3627907.

 

A kormány az iskolában új munkarend bevezetését rendelte el. 2020. március 16-tól a tanulóknak tilos az intézmény oktatási célú látogatása, tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben.  A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között interneten keresztül történik. A gyermekek felügyeletét a családok, a szomszédok bevonásával kiscsoportokban célszerű megoldani. Amennyiben a szülők nem tudják gyermekük napközbeni – 8-17 óra közötti – felügyeletét ellátni, kizárólag rendkívül indokolt esetben (ilyen elsősorban, ha a szülő munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához) van lehetőség a kiscsoportos felügyelet intézményi megszervezésére egy kijelölt iskolában.

Ha a szülő nem tudja megoldani gyermeke napközbeni étkeztetését, indokolt esetben kérelmére március 17-től a települési önkormányzat továbbra is biztosítja. A gyermekek étkeztetése az iskolában nem lehetséges, helyének kijelölése az igények alapján a későbbiekben történik.

 

A Bezenyei és a Papréti Művelődési Ház 2020. március 17-től – határozatlan ideig – zárva tart.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy határozatlan ideig a La Grande Pizzéria 2020. március 17-től zárva tart, a Reál Élelmiszerbolt 2020. március 17-től 4.30 órától – 15 óráig tart nyitva.

 

Megkérem a lakosságot, hogy vigyázzanak magukra, egymásra, különös figyelemmel az idős, beteg embertársainkra. Segítségre szorulókat jelezzék a hivatal telefonos elérhetőségén.

 

Kérem mindenki megértését, türelmét és együttműködését.

 

Bezenye, 2020. március 16.

Márkus Erika s.k.

polgármester


 

HÁZIORVOSI TÁJÉKOZTATÓ

TENNIVALÓK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY TERJEDÉSÉNEK MEGELŐZÉSÉHEZ

 

 

Mossunk kezet szappannal minden órában, étkezés előtt, és WC használat után!

 

Zsebkendőbe vagy könyökhajlatba tüsszentsünk!

 

Szemünkhöz, arcunkhoz szükségtelenül ne nyúljunk!

 

Kerüljük a kézfogást, távolságról üdvözöljünk mindenkit!

 

Zárt helyen lévő tömeget kerüljük!

 

Ügyintézést lehetőség szerint telefonon vagy interneten intézzünk!

 

Elektronikus receptet kérjünk, ha nem kell vizsgálat, ezt magunknak, rokonunknak, barátunknak TAJ szám birtokában recept nélkül kiválthatjuk!

 

Táppénz ügyben egyeztessünk munkáltatónkkal és háziorvosunkkal!